Merainnebandy
Tips från stjärnorna • 7 juli 2017 kl 20:43

Världens bästa sommartips

Sol, bad och vattenlekar hör sommaren till. Men för världens bästa innebandyspelare är klubba och boll minst lika viktiga under sommarens aktiviteter.

Anna Wijk har blivit framröstad till världens bästa innebandyspelare tre gånger. Fartfyllda aktiviteter och spontanidrottande med kompisar under sommaren har varit en viktig del till Annas framgångar.

– Redan som liten tjej gillade jag att hålla på med många olika bollsporter. När jag inte tränade fotboll, bandy, innebandy eller hockey spelade jag innebandy och fotboll på gatan mot min bror och hans kompisar.

Anna har alltid gillat bollsporter och tyckt att det har varit roligt, men det är inte bara hennes talang som gjort henne bra. Att testa på många olika idrotter och att ha en aktiv fritid och utnyttja sommaren har varit väldigt viktigt för Annas utveckling.

– Det ligger mycket träning bakom att jag tagit mig dit jag är idag, jag har alltid haft talang men samtidigt varit ambitiös och tränat hårt. På gymnasiet började jag verkligen förstå att det var viktigt med fysträning.

 

 

 

 

Fakta Anna Wijk

 • Ålder:
  26
 • Position:
  Center
 • Förening:
  KAIS Mora
 • Världens bästa spelare:
  2014, 2015 och 2016

Av Christian Svensson | 7 juli 2017 kl 20:43
FLER INLÄGG I SAMMA KATEGORI